Back in (china) Town - Reisverslag uit Wuxi, China van Mila Birdja - WaarBenJij.nu Back in (china) Town - Reisverslag uit Wuxi, China van Mila Birdja - WaarBenJij.nu

Back in (china) Town

Door: Familie Opheij

Blijf op de hoogte en volg Mila

05 September 2009 | China, Wuxi

Hallo allemaal,

Daar zijn we weer, voledig uitgerust, het buikje rond en lekker bruin geworden!
Kortom we hebben de Europese traditie van de zomervakantie weer voortgezet in Asie.
Hier in China kennen ze het fenomeen nog niet en dat is wel makkelijk want dan hoef je dus ook geen rekening te houden met collega’s die ook op vakantie gaan :)

We hebben zelf een heerlijke vakantie gehad, vorige week maandag zijn we vanuit Shanghai naar Bangkok gevlogen dat was 4 uurtjes vliegen. Het vliegtuig was half leeg dus we hadden 9 stoelen met zijn 4tjes, dus plaats genoeg voor iedereen om even languit te gaan liggen en de ogen dicht te doen. Ook Max heeft heerlijk liggen slapen en voor we het wisten stonden we al in Bangkok op de grond. Daar was het 35 graden, ongeveer vergelijkbaar met hier in Wuxi dus voor ons goed te doen.

Na een korte rit met de hotel taxi kwamen we aan bij Chatrium Suites, ons hotel. Echt een prachtig hotel aan de rivier met vanuit het zwembad op de 6e verdieping een adembenemend uitzicht op de stad en op de rivier. Het hotel wordt pas in November officieel geopend als het toeristen seizoen in Thailand echt los barst, dus het was nu heerlijk rustig en we hadden het zwembad practisch voor ons alleen.
Max heeft er heerlijk van genoten en we kunnen al goed merken dat het net zo’n water rat zal worden als zijn vader. Kan natuurlijk ook niet anders met zijn Chinese sterrenbeeld (rat).
Hij heeft heerlijk gezwommen in het 35 meter bad en in de jacuzzi (lekker warm) en springt er zelf zo in. Gelukkig vraagt hij ons wel eerst om zijn “semant” (Zwemband voor de mensen die geen baby taal spreken) aan te doen.

Onze kamers op de 11e verdieping gaven ook een mooi uitzicht op de rivier en alle boten die daarop voorbij voeren. Van grote marine schepen tot uitbundig verlichte nacht cruises met luide muziek. Dat is voor Max altijd weer een mooie gelegenheid om zijn danspasjes te laten zien. Hij vindt het echt heerlijk om te dansen. Hij heeft al de nodige moves op Indiase muziek, maar ook het vuistje omhoog en headbangen op Iron Maiden zit er al in (Papa natuurlijk trots en blij, Lowlands 2011 here we come!!!!!!)
Daarnaast kan hij de lekkere meeswingers alla Andre Hazes ook wel waarderen, dan gaan de armpjes omhoog en wordt er lekker gezwaaid. Kortom dat wordt de nieuwe barman/ DJ in de Londoner Pub in Kirchberg over een paar jaar.
Nu moet papa hem alleen nog even leren Snowboarden en dan is hij er helemaal klaar voor!

Verder hebben we natuurlijk heerlijk gegeten in Bangkok. We hebben bijna iedere avond gewoon lekker “op straat” gegeten. 4 tafeltjes met plastic krukjes of stoeltjes en een wagen met kookgerei en allemaal verse ingredienten. Heerlijke Tom Yum soep, lekker spicy, met rijst en vis, kip of varkensvlees in heerlijke (curry) kruiden.
We hebben natuurlijk ook de Indiase keuken even geprobeerd en dat was ook weer ontzettend lekker. We hebben ons een beetje moeten bedwingen om het bij 1 keer te houden, we waren tenslotte in Thailand! De Indiase keuken gaan we wel echt in India proberen, dat staat zeker ook nog op ons verlanglijstje.

Het lijkt er op dat we daar ook de kans voor gaan krijgen want Ronnie is op zijn werk in overleg met Wartsila om er nog 1 jaar aan vast te plakken om de nieuwe directeur te ondersteunen om het bedrijf volledig te ontwikkelen tot een “world class manufacturer”.
Het komende jaar is het een stuk rustiger op de Maritieme markt en krijgen we dus ook meer ruimte om niet alleen maar te produceren, maar om ook eens goed naar onze processen en productie methodes te kijken. Daarin kan een hoop verbeterd worden zodat we onze kwaliteit, doorlooptijden en daarmee onze lever betrouwbaarheid sterk kunnen verbeteren.
Dit is in de huidige economische situatie van doorslaggevend belang om te kunnen overleven.
Het is weer een nieuwe uitdaging die een beetje doorborduurd op mijn eerdere opdrachten in China, na het verplaatsen van de productie lijn voor stuurbare Thrusters (LCT’s) en het opzetten van de afdeling Order Intake.

Dus voor al die mensen die nog graag een keer bij ons op visite willen komen, dat hoeft niet meer allemaal in de komende 4 maanden, het lijkt erop dat we daar nog een heel jaar de tijd voor hebben :).

En iedereen is natuurlijk van harte welkom!

Nou, dat was weer even een update uit China, zodra er meer zekerheid is over het komende jaar dan houden we jullie natuurlijk op de hoogte.

Eind September komen we voor een weekje naar NL voor de bruiloft van Marciano, haar neefje. De volgende keer dat we naar NL komen zal dan in April zijn, voor de volgende bruiloft en PAASPOP!!!! Jeroen, ik denk niet dat Max nog in zijn eerste Paaspop shirt past, dus daar zullen we iets op moeten verzinnen :)

Ik zou zeggen tot Spetember of April of ergens er tussen in in China!!

Voor nu, de groeten, houdoe en zaijian,

Fam. Opheij

• 05 September 2009 - 08:42

Tante Gertie:

Hoi allemaal.Wat een leuke fotos weer.Max is goed gegroeid.Wat een leuk knulletje.Af en toe ben ik jalours op jullie wat jullie allemaal van de wereld zien. Ik kom niet verder dan Bulgarije.Ha ha.Vanavond gaan we naar Pap om zijn 60 verjaardag te vieren.Er komen nog meer mensen v.d.Fam Opheij.Wel gezellig.We zullen er eentje drinken voor jullie!!! Gr.tante Gertie en veel liefs.Doei......

• 05 September 2009 - 09:06

Ome Peter En Janneke:

zo te lezen en te zien hebben jullie je weer grandioos vermaakt, en max is al weer gegroeid.
    wij zijn op vakantie in luxemburg geweest en dat was ook heel warm en gezellig. en nu er weer vol tegenaan.
    Heel veel lieve groetjes en misschien tot ziens in september of april vanuit Sprang City.

• 06 September 2009 - 09:54

Bas:

ziet er weer goed uit, die foto met dat tijgertje is super!! Succes met de thrusters...

• 07 September 2009 - 17:39

Jeroen:

mooi verslag en super foto's. op dat paaspopshirt verzinnen we wel iets. een drie delig pak voor in april bijvoorbeeld. mag zonder stropdas, die draag ik zelf ook niet. kan niet wachten tot ik jullie weer zie. als we jullie op moeten halen op het vliegveld hoor ik het wel. heb inmiddels een bmw waar wel een kinderstoeltje in kan en een hele vracht koffers. dikke kus van je (shoon) broer.